Rövid bemutatkozás

Rövid bemutatkozás

Kedves természetjárók, túrázók, a zöldben mozogni vágyó érdeklődők!

Sportolni, túrázni és kirándulni hívunk mindenkit! A nagyszülőket, a szülőket, a gyermekeket, az unokákat, családosokat és egyedülállókat!

Egész évre szóló meghívást nyújtunk át a természetbe: lehetőséget a sportolásra, kikapcsolódásra, felüdülésre, társas együttlétre vagy éppen a természet szépségében, sokszínűségében való gyönyörködésre.

A természet (hegyek, völgyek, erdők, rétek) rugalmas talajával a legtökéletesebb sportlétesítmény a túrázóknak. Az együttes kirándulás közös élmény. Egy hegycsúcs meghódítása, egy várrom megtekintése együtt sokkal maradandóbb élmény. Nem is szólva a túra során elhangzó beszélgetésekről, amelyekre a rohanó hétköznapokon alig jut idő.

Kirándulási ajánlataink változatosak: rövidebbek-hosszabbak, könnyebbek-nehezebbek, de mindegyiken szép tájakat láthatunk és mindenki megtalálhatja benne a képességeinek, lehetőségeinek megfelelő programot vagy sportteljesítményt.

A szabadban végezhető természetjáráson kívül feladatunknak tekintjük hazánk és a szomszédos országok természeti és műemléki értékeinek, kultúrájának megismerését. A környezet védelme, a természetszeretete és az egészséges életmód iránti igény kialakítása is a céljaink között szerepel. Programjainkkal minél több győri és környékbeli lakosban szeretnénk kedvet ébreszteni erre a hasznos és kellemes időtöltésre.

Minden túrázás iránt érdeklődőt szeretettel várunk egyesületünkbe!

Amit kínálunk tagjaiknak és a rendezvényeinken résztvevőknek:

  • egész évben változatos túraprogramokat szervezünk önköltséges áron, szakszerű túravezetéssel – itthon és külföldön egyaránt,
  • turisztikai felszerelések (térképek, túrabotok stb.) kölcsönzése tagjaink részére,
  • közösségi programok és hangulatos klubélet, vetített úti beszámolók, a közösséghez való tartozás öröme,
  • a túrázással, természetjárással kapcsolatos rendszeres tájékoztatás, ismeretszerzés, információ átadás, oktatás és önképzés segítése.

HÉT ÉVTIZEDES A GYŐRI VASUTAS TERMÉSZETJÁRÁS!

 A 2009 novemberében önálló egyesületté alakult Győri Vasutas Természetjáró Egyesület, mint a győri vasutas természetjárás méltó utódja jelentős múlttal büszkélkedhet: a 7 évtizeddel ezelőtt alapított, 1946 áprilisában megalakult turistacsoport elnevezése még „Győri Vasutas Turista Szakosztály” volt. Később az elnevezésünk többször is változott: „Törekvés”, majd „Lokomotív” lett.

1959-ben Józsa László alapító tagot választották a szakosztály elnökének, aki egészen 1993-ban bekövetkezett haláláig töltötte be ezt a tisztséget. 1962-ben, mint önálló természetjáró egyesület megszűntünk ugyan, de az 1912-ben alapított MÁV Dunántúli Atlétikai Club szakosztályaként tovább tevékenykedtünk. 1993-1995. között Tóth István, majd 2004-ig Szabó István, majd Csuka István volt a szakosztályvezetőnk. 2003-2009. között szakosztályunk is a sportkör Integrál-DAC-ra változtatott nevét használta a 2009-es egyesületté alakulásig. (A szakosztály történetének részletesebb leírása a honlapunkon olvasható: gyvte.hu)

Az utóbbi évtizedben túráink számának jelentős növelése és érdekes, változatos programjainknak köszönhetően tagságunk többszörösére nőtt. Túráink, utazásaink és klubdélutánjaink rendszeres programot biztosítanak a 300-400 fős állandó tagságunk és az alkalmi érdeklődők számára.

Az elnökség és a gyakorlott túravezetők biztosítják tagjaink részére a gyalogos és kerékpáros túrák, valamint az autóbuszos és a magashegyi túrák szakszerű vezetését.

Az egyesület elnöke 2009 óta Csuka István, aki már több mint 20 éve jelentős részt vállal a túrák szervezésében és az egyesület irányításában.

Vezető tisztségviselőinket és túravezetőinket külön oldalon mutatjuk be.

Minden túrázás iránt érdeklődőt szeretettel várunk egyesületünkbe!

Klubnap keddenként 16-17 óráig 

a VOKE Arany János Művelődési Házban (Győr, Révai u. 5.).

Gyalogoljunk az egészségünkért!

Rendkívül egyszerű ám annál hatékonyabb testedzés a gyaloglás.

Érdemes gyalogolni, mert segít elkerülni – illetve hatásában csökkenteni – a csontritkulást, a cukorbetegséget, az elhízást, a keringési zavarokat, az ízületi gyulladást és a depressziót.

Másrészt kellemes fizikai és lelki közérzetet nyújt a mindennapokban.

Tagjaink véleményei:

„Nem lehet elég korán, illetve sosem késő elkezdeni.”

„Társaságban kellemesebb gyalogolni, sportolni, küszködni és izzadni is.”

„A legjobb testedzés a túrázás.„

„A legolcsóbb közlekedési forma a gyaloglás.”

 „… Még mindig nagyon el van terjedve az a hit, hogy a turistaság nem más, mint alaklom a szórakozásra, a mulatozásra.

… Ha mulatozásnak nevezhetjük azt, midőn Isten csodaszép természetét bebarangolva, annak természeti bájaiban gyönyörködünk, akkor igenis mulatozással jár a turisták foglalkozása. De ez a nemes mulatság testünket edzi, lelkünket felfrissíti, gondolkodásunkat megtisztítja, ideálissá teszi…”

Dr. Téri Ödön (a XIX. sz. elejéről)
A gyaloglás nem más, mint a járás, csak nagyobb mozgássebességgel.

Ezért túrafüzetünket, honlapunkat ne csak olvassa, döntsön és jöjjön: gyalogoljon velünk!

Tegye meg az első lépést!

LÉPJ!

Fogd a hátizsákod, lépj a bakancsodba és légy a Győri Vasutas Természetjáró Egyesület tagja! A döntés mindig csak a tiéd: meleg szoba, TV, sör, pizza  vagy egy jó közösséggel leszel a hegyek-völgyek vándora! Hát mozdulj, lépj mert élsz!

Az egészséged is lehet a tét!